sobota 31. května 2014

Maturita??? DONE !!!!!!!

Zdravím!!!

Lidičky, je to tam!!! Včera jsem udělala maturitu!!! 


Stále tomu nemůžu uvěřit, ještě jsem si to pořádně neuvědomila...! Ani nevíte jak se mi po tom všem ulevilo. Sedím si doma, a nemusím se vůbec nic učit, nemusím se nijak stresovat, NIC! Řeknu vám, nervy to jsou ale pořádný, a k tomu všemu maturovat poslední den je nejhorší! Jak vám každý den lidé ze třídy píšou jak je to v pohodě, a jak jsou všichni učitelé hodní a bla bla... tohle vás opravdu neuklidní. Dokud si to všechno nevyzkoušíte na vlastní kůži, to jak jdete k tomu tácku na kterém jsou žlutá kolečka s čísly, to jak čekáte až vám učitel zdělí jakou otázku jste si vylosovali, těch 15 minut na potítku, a pak 15 minut mluvíte s tím učitelem,...
Víte co? Ono to všechno vážně v pohodě je!!! Nehctěla bych to asi zažít znova, hlavně všechen ten stres kolem toho, asi jediné co bych si klidně zopákla byla čeština! Protože tam byla učitelka naprosto nejlepší!!


Fajn, takže jak to všechno probíhalo?

  • Jako první jsem maturovala s angličtiny, vylosovala jsem si 12, učitelka se na mě ušklíbla a řekla "Není to náhodou European Union?" a já jí hned řekla "Snad ne jinak je konec!" nakonec to byl William Shakespeare, takže taky žádný výhra, ale nakonec jsem to zvládla, a dostala jsem 38/39 takže angličtina za jedna!
  • Další byla polština, řeknu vám, toho jsem se bála jak čert kříže! Říkala jsem si, že pokud si nevytáhnu něco do patnáctky, jsem mrtvá. Vylosovala jsem si 8, docela pohoda a nakonec jsem to dala na dvojku - sice jsem se cítila tak na trojku, ale děkuji děkuji!
  • Potom přišla čeština, tam jsem šla už naprosto klidná, sice jsem 5 knížek neměla přečtených, ale připadalo mi že jsem byla dobře připravená. Vytáhla jsem si knihu "O myších a lidech" kterou jsem nečetla... ale chtěla jsem si jí vytáhnout protože jsem měla strašně fajn referát z netu. Jak už jsem říkala, učitelka byla tak úžasná, hválila mě, bezvdně pomáhala... takýe 8/9 takže taky jednička.
  • Poslední zeměpis, tam jsem si přála vytáhnout něco k čemu budu moc používat atlas. Hlavně jsem nechtěla nic s ČR! Přájdu tam, vylosovala jsem 11 a co že to bylo? Řeky, jezera, CHKO a NP .... ČESKÉ REPUBLIKY!!! Myslela jsem si že se na místě zabiju! Naštěstí si učitel všimnul jaké jsem měla vyvalené oči, tak mi přinesl úžasný atlas, kde bylo všechno napsané, a polovinu z toho mi nadiktoval! Myslím si že dojem jsem na něho a na přisedícího (a to byl mimochodem ředitel) udělala "vážné boží"! Byla jsem tak nervózní, že jsem koktala (přitom nekoktám), ruce se mi třásly jak o život, celá bledá... Ale učitel byl taky boží! Pomáhal mi jak se to jen dalo, a z ničeho nic v polovině zkoušení "Nečetla jsi teď nedávno takový jeden článek o...." a na chvilku jsme se zakecali o něčem jinem. Výsledek - taky dvojka.

Všechno opravdu strašně rychle uteklo, a všichni učítele byli tak milí, pomáhali... dokážu říct že docela příjemný zážitek. Celkově mám ustní maturitu za 6, společně se státní za 8! Jsem tak nadšená, tak spokojená... ano ano ano!!!
A ten pocit doma, všichni mě chváli, všichni mi gratulují! Dostala jsem od rodičů nádhernou kytku, tři obří Milka čokolády, od sestřičky parfém (Katy Perry) a tangle teezer na vlasy, a velký dárek i mám ještě vybrat. Myslím si, že už ví co to bude... aaaa budu si přát letenku do Stockholmu.... chci konečně vidět Švédsko tak snad na to rodiče ukecám - heh.
Lidičky jdu odpočívat, jdu se válet do postele, koukan na filmy, jíst, lenošit a užívat si prázdniny!

Mějte se božsky!!! ♥

1 komentář:

  1. Moc gratuluju!!!!! Já jsem měla u maturity moc velké štěstí!!! :D

    OdpovědětVymazat